Biografie

ARMANDA TEN BRINK

DEN HAAG

Geboren in Den Haag doorliep succesvol in de 80er jaren het toenmalige Twents Conservatorium en heeft als zangeres/pianist/actrice/dirigent en pedagoog een veelzijdige staat van dienst in de wereld van muziek en theater.

Zo was zij solistisch te bewonderen in o.a. Het Requiem van Mozart en de Petite Messe Solenelle van Rossini, de Exultate Jubilate, de Misa Criolla van Ramirez, Gloria van Vivaldi, Te Deum van Charpentier, der Schöpfung van Haydn, maar ook bij werken als De Dreigroschen Oper van Kurt Weill of de Carmina Burana van Carl Orff, maakte als pianist, zangeres en als dirigent concertreizen naar Duitsland, Oostenrijk, Polen, Italië, Spanje, Engeland, Canada en bracht in Brazilië en Chili een compilatie uit haar succesvolle theatervoorstelling over de muziek en het leven van Edith Piaf.

ARMANDA TEN BRINK

Faam

Zij verwierf mede faam vanwege haar optredens met o.a. Berdien Sternberg, Eline Harbers, Claudia Patacca, Esther Pierweijer, Ernst-Daniël Smid, Grzegorz Stachowiak , Palle Fuhr Jørgensen, Marco Bakker, Ben Cramer, Jan Vayne,Thijs van Leer, maar ook popbands als Scrumm en Boh Foi Toch en speelde absurdistische gastrollen in theater en muziekspektakels als “Napoleon” en “Vaticaan op stelten”.

Daarbij is zij een gevierd  dirigent van uiteenlopende werken waaronder de Carmina Burana, The Peacemakers, Mass of the children, die Krönungsmesse,The Messiah en de Johannes Passion, theaterproducties als Trial by jury, Carmen,Jesus Christ Superstar, Les Miserables, Pyamagame, Oklahoma, Kiss me Kate, Titanic en spektakels als de Night of the Voice en Musicals in Concert.